חדשות מעולם המשפט

ניוזלטר

?What’s New

טיוטת תיקון לגילוי הדעת בעניין איגודים עסקיים

30.05.2019

בניוזלטר של חודש ספטמבר 2014 הבאנו לידיעתכם כי הממונה על התחרות (דאז) פרסם גרסה סופית של גילוי דעת 3/14 בעניין איגודים עסקיים ופעילותם.

איגוד עסקי מוגדר בסעיף 1 לחוק התחרות, התשמ"ח-1988 כ"חבר בני אדם, בין מאוגד ובין שאינו מאוגד שמטרותיו, כולן או חלקן, הן קידום ענייניהם העסקיים של החברים בו". חבר בני אדם ייחשב לאיגוד עסקי כמשמעו בחוק התחרות בהתאם למהותו ולא על-פי הגדרתו או כינויו. האיגוד העסקי מהווה חוליית קישור בין עסקים מתחרים, ועל כן עצם קיומו ופעילותו עשויים להקל על יצירת הסדרים כובלים ועל גיבוש קווי פעולה אסורים על-ידי חברי האיגוד העסקי.

תכלית גילוי הדעת היא להביא את עמדת הממונה על התחרות ביחס להתנהלות איגודים עסקיים, החברים בהם, ממלאי תפקיד וכל אדם הפועל מטעם איגוד עסקי, על-ידי הצגת כללי "עשה ואל תעשה" ולהציב תמרורי אזהרה מפני התנהלות אסורה במסגרת האיגוד העסקי או בחסותו.

ביום 1.5.2019 פרסמה הממונה טיוטת תיקון לגילוי הדעת הנדרש על רקע התפתחויות בדיני התחרות ביחס לאיגודים עסקיים והערות שהגיעו לרשות התחרות מאיגודים עסקיים שונים.

להלן עיקרי העדכונים והשינויים המובאים בטיוטת תיקון גילוי הדעת:

גבולות המותר והאסור בנוגע לאיסוף מידע על-ידי האיגוד העסקי

גילוי הדעת התקף כיום קובע כי על איגוד עסקי להימנע מאיסוף מידע, ואף נכללת בו רשימה של עניינים אשר לדעת הרשות על האיגוד להימנע מלאסוף, להחזיק או להפיץ. בטיוטת גילוי הדעת מוצע לאפשר לאיגוד עסקי לאסוף מידע ובלבד שתכלית איסוף המידע, החזקתו או הפצתו איננה הפחתת התחרות או מניעתה וכן שאיסוף המידע כאמור נעשה באופן המונע העברת מידע רגיש תחרותי בין מתחרים. כמו כן, בטיוטת גילוי הדעת נמחקה רשימת העניינים כאמור לעיל.

סוגיית התחרות בין מתחרים על עובדיהם

בטיוטת גילוי הדעת הובהר כי איגוד עסקי עלול לפעול להגבלת התחרות בין מתחרים על עובדיהם. על כן, על איגוד עסקי חל איסור לקבוע הוראה, המלצה או עצה מקצועית לחבריו ולעוסקים אחרים שעניינה הגבלה על גיוס או מעבר עובדים של חברי האיגוד או מתחרים אחרים וכן באשר לתנאים שבהם הם מעסיקים אותם[1].

הבהרות בנוגע להתנהלותם של איגודים במסגרת מאבק ציבורי והליכים משפטיים

בטיוטת גילוי הדעת הובהר כי התנהלות אסורה של איגוד עסקי עלולה להתקיים גם במסגרת מאבק ציבורי בעל מטרות לגיטימיות שאותו מוביל האיגוד. ניהול הליך משפטי בידי איגוד עסקי אינו פסול כשלעצמו אך יש להיזהר שאגב קיומו של הליך משפטי שכזה או הכנות הקשורות אליו לא תינתן המלצה על קו פעולה או העברת מידע תחרותי רגיש אשר יקימו חשש לפגיעה בתחרות.

רשות התחרות הזמינה את הציבור להעביר את הערותיו לטיוטת גילוי הדעת המתוקן עד ליום 1.7.2019 לכתובת הדוא"ל igudim@competition.gov.il.


[1] כך על-פי ההודעה לעיתונות שאליה צורפה טיוטת גילוי הדעת.

מאמרים נוספים שיעניינו אותך

החלק הראשון של חוק הבינה המלאכותית של האיחוד האירופי נכנס לתוקף

04.03.2025

בשנים האחרונות כלי הבינה המלאכותית, דוגמת ChatGPT, השתלבו במרבית תחומי חיינו והשימוש בהם הפך נפוץ יותר ויותר בהקשרים רבים. הפיתוח המואץ והשימוש התדיר בכלי .......

להמשך קריאה
arrow

הנחיות בעניין היבטי המס שיחולו בהשקעה בחברה באמצעות SAFE – עמדה מעודכנת של רשות המיסים

04.03.2025

בניוזלטר של משרדנו לחודש מאי 2023[1] עדכנו אודות עמדת רשות המיסים מיום 16.5.2023 באשר להיבטי המס בהשקעה בחברה באמצעות SAFE (Simple Agreement for Future Equity) .......

להמשך קריאה
arrow

קריאה פומבית להעלאת מחירים על ידי מנכ"ל איגוד עסקי עשויה להוות עבירה פלילית לפי חוק התחרות הכלכלית

04.03.2025

בפסק דין של בית המשפט העליון הורשע מנכ"ל עמותת "מסעדנים חזקים ביחד",[1] ששימש גם כמנכ"ל של רשת מסעדות מוכרת ("המנכ"ל"), בעבירה פלילית לפי חוק .......

להמשך קריאה
arrow