קרן סקויה משנה את כללי המשחק בעולם קרנות הון הסיכון
24.01.2022
באוקטובר 2021 הכריזה קרן סקויה, מקרנות הון הסיכון הגדולות בעולם, כי היא אינה רואה עצמה מחויבת למודל הנוכחי של קרנות הון סיכון. הקרן, שסברה כי קצב ההתחדשות בעולם קרנות הון הסיכון אינו תואם את צרכי החברות, בחרה לנקוט במהלך שישנה את המודל המסורתי של קרנות הון הסיכון ולהפוך לקרן חדשה במודל של קרן-על פתוחה, נזילה וללא תאריך סיום (Evergreen).
תעשיית קרנות הון הסיכון תלויה במחזור קרנות נוקשה בן עשר שנים, שהיה חלוץ בשנות השבעים. לטענת סקויה, מודל זה התאים בעיקר למשקיעים פרטיים שביקשו לקבל את כספם בחזרה בחלוף השנים. בשנים האחרונות מתברר כי ההנחות שעליהן מבוסס מודל זה אינן בהכרח חלות עוד, וכי יציאה מחברה, עשור בלבד לאחר הכניסה, מעמידה רווחים עתידיים של הקרן בסכנה ממשית. מודל העבר מקצר מערכות יחסים בין חברות ושותפיהן להשקעה ומאלץ את הקרן למכור פוזיציות בחברות שעדיין צומחות במהירות ולהחמיץ בשל כך תשואות גבוהות.
מעתה, סקויה תמשיך להחזיק במניות חברות הפורטפוליו שלה, אף במשך שנים ארוכות, בין אם יהיו פרטיות או יהפכו לציבוריות, ותאפשר למשקיעיה למשוך כסף מהקרן מעת לעת, בדומה למכשירי השקעה אחרים.
המודל החדש של סקויה מהפכני בעולם קרנות הון סיכון. לפי מודל זה, משך חייה של קרן יוכל להיות מתמשך כמו משך חיי החברות (פרטיות או ציבוריות) שבהן היא משקיעה. לפי סקויה, המודל מאפשר לה לטפח קשרים עמוקים יותר עם המייסדים והחברות שהקימו, ומטרתו לבנות ערך שיחזיק מעמד משך תקופה, באמצעות מקסום הפוטנציאל של החברות והבנה כי תקופות קרן של עשר שנים כבר אינן תואמות את משך הזמן שלוקח להצמיח עסק בצורה יעילה ונכונה ולמקסם את התשואות.
מבנה הקרן החדש מורכב משני חלקים: הראשון הוא הקרן הראשית, סקויה. השני הוא קבוצה של קרנות-בנות. סקויה היא זו שמחזיקה במניות של חברות ציבוריות, ללא מגבלת זמן, כאשר משקיעים שמים את כספם בסקויה, ולאחר שנוצרים רווחים, סקויה משקיעה רווחים אלה על מנת להקים קרנות בת. כשקרנות הבת האלו, אשר בנויות במודל הישן (קרנות "סגורות"), יניבו רווחים, הן יזרימו אותם בחזרה לקרן הראשית – סקויה, שתהיה פתוחה ונזילה. כך, נוצר תזרים פנימי בין סקויה לקרנות הבת שלה ולהשקעות לא יהיו יותר "תאריכי תפוגה". מבנה חדש זה מסיר את תקופות הזמן המלאכותיות שהיו קבועות לעניין משך הזמן שקרנות יכולות להיות בשותפות עם החברות ולטענת סקויה מפחית לחצים על יזמים שיצר המודל הישן.
כחלק מתהליך השינוי סקויה תהפוך גם יועצת השקעות רשומה, כך שתוכל לתמוך בחברות שלה באמצעות אירועי מימון שונים ולהגדיל את השקעותיה בנכסים מתפתחים כמו קריפטו, הנפקות, שווקי מכירות שניוניים (Secondary Sales markets) והשקעות בתוכניות Seed.
מאמרים נוספים שיעניינו אותך
החלק הראשון של חוק הבינה המלאכותית של האיחוד האירופי נכנס לתוקף
04.03.2025
בשנים האחרונות כלי הבינה המלאכותית, דוגמת ChatGPT, השתלבו במרבית תחומי חיינו והשימוש בהם הפך נפוץ יותר ויותר בהקשרים רבים. הפיתוח המואץ והשימוש התדיר בכלי .......
להמשך קריאההנחיות בעניין היבטי המס שיחולו בהשקעה בחברה באמצעות SAFE – עמדה מעודכנת של רשות המיסים
04.03.2025
בניוזלטר של משרדנו לחודש מאי 2023[1] עדכנו אודות עמדת רשות המיסים מיום 16.5.2023 באשר להיבטי המס בהשקעה בחברה באמצעות SAFE (Simple Agreement for Future Equity) .......
להמשך קריאהקריאה פומבית להעלאת מחירים על ידי מנכ"ל איגוד עסקי עשויה להוות עבירה פלילית לפי חוק התחרות הכלכלית
04.03.2025
בפסק דין של בית המשפט העליון הורשע מנכ"ל עמותת "מסעדנים חזקים ביחד",[1] ששימש גם כמנכ"ל של רשת מסעדות מוכרת ("המנכ"ל"), בעבירה פלילית לפי חוק .......
להמשך קריאה